Receptek

    

Re: Receptek

HozzászólásSzerző: Amina » 2013.09.04. 05:34

Hétvégén ki kell próbáljam! ;)
Avatar
Amina
Moderátor
 
Hozzászólás: 64
Csatlakozott: 2013.05.28. 14:48

Re: Receptek

HozzászólásSzerző: GittaManó » 2013.09.04. 04:19

A sótégla a konyhában
( forrás: salaura.eu )

Grillezés, sütés, flambírozás, szervírozás sótéglán.

sotegla1.jpg


  • Egy merőben új konyhai íz és főzési élményorgiában lesz részed. Kísérletező kedved újra felszínre tör benned.
  • Téged is bánt, ha odaég a étel? Ezen túl, nem kell attól tartanod, hogy odaég a sütésre szánt hús, zöldség, hal. A sótéglán/sócsempén nem ég oda az étel!
  • Te is unod már a serpenyők, tepsik súrolósát? A sótéglánál nem kell odaégett ételmaradványokat eltávolítanod
  • A sótégla használatával egészséges ételekkel kényeztetheted a szeretteid
  • Nincs szükség zsiradék használatára, ezért nagy segítség fogyókúránál
  • Meglepheted családod, barátaid egy új gasztronomiai élménnyel, hiszen a felmelegedett sótéglát az asztal közepére is helyezheted, melyen a vendégeid, szeretteid szeme láttára fog készre sülni az egészséges, egyedi ízvilágú hús, zöldség. Ha tehát el akarod kápráztatni családod, vendégeid, a teljes átforrósodás után a sütés utolsó mozzanatát, folytathatod az étkező asztalon. Egyszerűen helyezd a sótéglát az asztal közepére, egy biztonságos, hőálló alátétre, és ott fejezd be a ételek grillezését.
  • A sótégla melegen tartja az ételt.

SÓTÉGLÁN SÜLT CSIRKEMELL KAKUKKFÜVES BURGONYÁVAL ÉS ÁFONYÁS-MUSTÁROS MÁRTÁSSAL

Hozzávalók 4 személy részére:
500 g csirkemellfilé
1 db sótégla

Mártáshoz:
2 dl tejszín
2 evőkanál áfonyalekvár
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál kakukkfűlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanálőrölt fekete bors
1 mokkáskanál himalája kristálysó

Körethez:
4 db burgonya
1 mokkáskanál himalájai kristálysó
2 evőkanál étolaj
1 szál rozmaring

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük, a sótéglát az alsó részébe helyezzük a sütőlapra. 10 perc elteltével a sótéglára helyezzük a csirkemellfilét, melynek mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást: egy serpenyőben összekeverjük, majd felforraljuk a lekvárt a mustárral, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, a sóval és az őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, majd még egyet forralunk rajta.
A köret elkészítéséhez a burgonyát héjastól vékony szeletekre vágjuk (kb. 2-3 mm) és 2 evőkanál felhevített étolajban ropogósra sütjük a szeletek mindkét oldalát. A burgonyák megfordítása után megszórjuk rozmaring levelekkel és őrölt himalájai sóval. Tálaláskor a pirított burgonyát a tányér aljára helyezzük, rárakjuk a felszeletelt sótéglán sült csirkemellfilét, majd a mártással leöntve, korianderrel meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: cca. 40 perc
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
GittaManó
Moderátor
 
Hozzászólás: 118
Csatlakozott: 2013.08.07. 14:25
Tartózkodási hely: Budapest

Receptek

HozzászólásSzerző: Amina » 2013.08.12. 02:53

Ide várjuk az általok ajánlott recepteket!
Avatar
Amina
Moderátor
 
Hozzászólás: 64
Csatlakozott: 2013.05.28. 14:48


Vissza: Egészséges táplálkozás

cron