Csivava

    

Csivava

HozzászólásSzerző: GittaManó » 2013.09.01. 04:03

Manóval kapcsolatos tapasztalataimat megosztom veletek, hátha valakinek hasznosak lesznek.
De ha valakinek vannak szintén tapasztalatai, ne fogja vissza magát, és írja meg. :)
GittaManó
Moderátor
 
Hozzászólás: 118
Csatlakozott: 2013.08.07. 14:25
Tartózkodási hely: Budapest


 
 

Re: Csivava

HozzászólásSzerző: GittaManó » 2013.09.01. 04:11

Fürdetés után védd az értékeket!

Kép Emlékezzünk vissza milyen egy kutya fürdetés után.
Mint egy felhúzott játékautó :D
Csak rohangál körbe-körbe, nemkímélve semmilyen útjába kerülő tárgyat.
És most képzeljük el ugyanezt egy alig 1-2 kg-os csivavával. A duracell nyuszi semmi ezekhez a kis ördögökhöz képest. Amint a lábuk talajt ér a fürdőszoba padlóján, már kilövésre készen állnak, és céljuk természetesen a gyönyörűen megvetett ágy, vagy szépen eligazított kanapé. Csak ez lebeg a szemük előtt tekintet nélkül arra, hogy milyen akadályok gátolják az odajutást.

Így hát jótanács minden kedves csivigazdinak:
Nem árt fürdetés előtt az akadálymentesítés, az ágyak, és kanapék letakarása, és a szőnyeggel fedett helyiségek kiporszívózása, amennyiben nem szeretnénk, hogy kedvencünk 5 perccel a fürdetés után úgy nézzen ki, mint egy gyakran használt, sztatikus portörlő. Mint minden kutya, ők is imádnak meghempergőzni a szönyegeken, ami tiszta szörrel nem éppen a legideálisabb a gazdik számára.

Szárításkor hajszárítot ne nagyon használjunk, mert nem tesz jót a kicsiknek, ellenben az, ha jó alaposan áttöröljük őket törölközővel, nagyon szokott nekik tetszeni. És ez az ördögi kör vége, és egyben kezdete, hiszen ezzel a dörzsöléssel, és élvezet nyújtással érjük el csivijeinknél, hogy felhergeljék magukat, játékos hangulatba kerüljenek, és .... bekattanjanak.
GittaManó
Moderátor
 
Hozzászólás: 118
Csatlakozott: 2013.08.07. 14:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csivava

HozzászólásSzerző: GittaManó » 2013.09.01. 04:09

Miért ne hagyjuk a kapucnit a csivink fején?!

Először is tisztelet a kivételt megillető csiviknek, akikre nem jellemző az alábbi:

Kép Manónak télre varrtam egy kabátot szép nagy kapucnival. Mindezzel csak az a gond, hogy amint a kapucni a fejére kerül, és csak a talajt látja ezáltal ... ledermed. Gonoszabb, kárörvendőbb, vagy csak a sok kutyázástól már hulla fáradt gazdik nyugodtan kipróbálhatják ezt a taktikát, ha szeretnének pár perc, vagy akár pár órás csendet. :D
A helyzet ugyanis az, hogy amig a kapucni a csivi fején van, se előre, se hátra ... amig az le nem kerül a buksiáról.
Fontos:
Ha életében először adunk csivinkre kapucnis ruhát, figyeljük meg, hogyan reagál a látáskorlátozásra, nehogy úgy járjunk - aktívabb pöttömök esetében - hogy sétára menet, vagy sétából hazaérve, mikor még a kutya izgatott és ide-oda rohangál a ruhában, tegyük fel, kiszalad
az erkélyre ... ne feledkezzünk meg róla, külömben lehet, hogy fél óra múlva még kint találjuk kedvencünket az erkély közepén, megdermedten állva, mert ugye kapucniban .... se előre, se hátra :D És végül egy jótanács:
Szeles időben ajánlott a kapucnit a hám, vagy a nyakörv alá begyűrni, mert ha a szél folyton a fejére rántja, ölben vihetjük tovább hőn szeretett csivavánkat.
GittaManó
Moderátor
 
Hozzászólás: 118
Csatlakozott: 2013.08.07. 14:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csivava

HozzászólásSzerző: GittaManó » 2013.09.01. 04:07

Csipogós, sípolós játékot csak az ellenséged kutyájának!

Kép Izgalmas, ha az ember hulla fáradtan bezuhan az ágyba, persze előtte leviszi sétálni a kutyát, hogy bírja reggelig, és éjfélkor arra riad fel, hogy egy gumicsirke visít a füle mellett, és kérlelő szempárral áll a kutya a mellkasán, mondván: Felélénkültem, jó lenne ha most játszanánk!
Majd hagy neked 1 percet, ami csak arra elég, hogy kivakard a csipát a szemedből, és elképzeld, hogy milyen jó lenne leküldeni a csirkét a kutya torkán, majd jól megnyomkodni a kis pociát, hátha úgyis fog sípolni.
De mivel csivaváról beszélünk, rájössz, hogy csak úgy van esélyed aludni, ha jó messzire eldobod a gumicsirkét, és a fennmaradó fél perc alatt próbálsz mély álomba merülni, míg a kutya vissza nem ér, és rád nem veti magát ismét. Ha mindez nem megy, akkor jönnek a szimpla trükkök, mint például lefoglalni a kis szarost egy nagy darab párizsival, és a legjobb ... alvást színlelni :D Persze ez esetben túl kell élni azt az 5-10 percnyi próbálkozást, míg a csivid fel nem fogja, hogy vége, ám addig veszettül ugrál, rázza a szájából kilógó játékot, ráadásul annyira, hogy azzal egyben téged püföl.

Mindezek ellenére ... csak keményen ... :D

Mindenkinek szép álmokat :D :D
GittaManó
Moderátor
 
Hozzászólás: 118
Csatlakozott: 2013.08.07. 14:25
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Házi állatok

cron